5,60 (vklj. z DDV)

Univerzalna mešanica moke.
Brez glutena. Posebej formulirano za osebe s preobčutljivostjo na gluten.
Št. analize na gluten: Neotron 20F00879-In-0

Primerno za pripravo kruha in drugih kvašenih izdelkov, biskvitnega in drobnega peciva ter testenin.

Sestavine: koruzni škrob, riževa moka, tapiokin škrob, rastlinske vlaknine (bambus, indijski trpotec), sladkor, kislo testo (kvinojina moka, riževa moka, starter kultura), gostilo: guar guma, ksantan guma.

Opis

Univerzalna mešanica moke.
Brez glutena. Posebej formulirano za osebe s preobčutljivostjo na gluten.
Št. analize na gluten: Neotron 20F00879-In-0

Primerno za pripravo kruha in drugih kvašenih izdelkov, biskvitnega in drobnega peciva ter testenin.

Sestavine: koruzni škrob, riževa moka, tapiokin škrob, rastlinske vlaknine (bambus, indijski trpotec), sladkor, kislo testo (kvinojina moka, riževa moka, starter kultura), gostilo: guar guma, ksantan guma.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g živila:

Energijska vrednost 1403 kJ / 330kcal
Maščobe 0,3 g
-od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 73 g
-od tega sladkorji 2,9 g
Prehranske vlaknine 6,0 g
Beljakovine 2,3 g
Sol 0,36 g

 

Predlog za pripravo kruha
Potrebujete: 500 g mešanice Unimix, 300 – 400 g vode, 15 g svežega kvasa, 10 g soli, 20 g ekstra deviškega oljčnega olja.

Postopek: Kvas raztopite v manjši količini mlačne vode. Moki dodajte raztopljeni kvas, preostalo vodo (do primerne konsistence testa), sol in olje. Zamesite voljno testo brez grudic. Testo naj v pokriti posodi počiva 20-30 minut. Nato oblikujte hlebec ali štruco in vzhajajte 40-60 minut. Kruh pecite 30-40 minut na 200 °C.